perjantai 26. helmikuuta 2016

Maaren käsittelyssä

Käytiin eilen Kaiperlan käsittelyssä Staran kanssa.
Mä en ole koskaan nähnyt tuota koiraa niin reikäpäänä kuin tapaamiseen mennessä; se sinkoili, veti ja hillui kuin hullu. Täysin vastakohta sille rauhalliselle, jopa väsyneelle koiralle jonka tunnen, ja jollainen se oli takaisin kotiin päästyään.

Maarella on kyllä taikanäpit. Stara ei ole vielä tähän mennessä ollut niin rauhallinen vieraan ihmisen käsitellessä kuin se oli eilen, etenkään nyt kun se on ollut kipeä. Maare sanoi että monesti ihminen koskee vain lihaksiin ja saa koiran reagoimaan, hän menee suoraan hermostoon ja koira ei reagoi kuten normikosketuksessa. Pään ja niskan aluetta hoitaessa ja Staran omituisesta kallosta kysyessä hän sanoi takaraivon "siirtyneen" eteen (tai jotain vastaavaa, en muista sanatarkasti pitkään huonosti nukkuneena) joka aiheutti aivonestekiertoon häiriötä ja painetta kammioissa. Käsitin että nestekierron pitäisi alkaa pikkuhiljaa edes jotenkin normalisoitumaan mikäli koira vastaa hoitoon, ja sovimme että laitan viestiä parin viikon päästä kuinka meillä menee. Uutta käyntiä ei sovittu ainakaan vielä. Vammasta hän sanoi että se olisi syntymävamma, ei perinnöllinen. Puhuttiin synnytyksestä ja kerroin että Stara oli ollut toisiksi viimeinen pentu, edellisen pennun ja Staran syntymän välillä oli ollut useampi tunti, vaikka muuten synnytys oli edennyt nopeasti. Epäiltiin Staran olleen jumissa synnytyskanavassa tmv. josta vamma voisi olla lähtöisin. Tätä itsekin jossain vaiheessa pohdin kun kasvattajalle soitin ja kysyin synnytyksestä. Kotiin tultua se ravasi, siis RAVASI!!! eikä peitsannut kuten yleensä :D En tiedä voiko hoito edes vaikuttaa noin nopeasti vai oliko kyse vain sattumasta jollaisia aina välillä tuon kanssa käy, mutta innostuneena asiasta hehkutan nyt kuitenkin.

Meillä oli muuten myös tällä viikolla kaksi päivää niin ettei ollut yhtään pissaa, kakkaa tai oksennusta lattialla. Olisin voinut itkeä onnesta, sillä itku on päässyt kerran jos toisenkin silkasta uupumuksesta kun työpäivän jälkeen rättiväsyneenä ensimmäinen asia jonka joutuu tekemään kotiin tultua on tallottujen pissojen, oksennusten ja ulosteiden siivous asunnosta. Mä toivon sydämeni pohjasta että jos tuon elikon nestekierto saadaan toimimaan edes vähän paremmin niin se vaikuttaisi myös noiden tarpeiden sisälle tekoon.

Ihanaa viikonloppua kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti